Geschiedenis

80 jaar geleden was er een droom om voor zichzelf te beginnen.

Deze dromer is de grondlegger van Greendreamz en kwam uit een boerengezin. Van huis uit groeide hij op in de stallen met koeien en ander vee.

Toen hun moeder stierf, nam zijn broer Abraham het veehoudersbedrijf over en kocht hij (Jochem) een stuk land op de maasdijk 70 van zijn erfenis. Dit was in eerste instantie weiland. Hij trouwde een tuindersdochter, Klazien van Staelduinen.

Ze kregen samen een dochter en drie zonen. Stil zitten kon hij niet en hij begon samen met zijn vrouw, zijn eigen glastuinbouwbedrijf aan de monsterseweg 68. In 1937 kocht hij het huis en de schuur voor 6000 gulden. (De mensen verdienden toen ongeveer 17 gulden per week). Klazien had verschillende stukken land waaronder de tuin op 't Louwtje. (Dit is de lokatie waar GreenDreamz vanaf 1 januari 2018 gevestigd is) De grondprijzen waren in die tijd zo'n 3 gulden per meter.

De lokatie waar hij en Klazien hun bedrijf begonnen was dus de monsterseweg 68.  

Hij creëerde hier vanaf 1938 met zijn eigen handen een tuinbouwbedrijf. Hij teelde verschillende soorten groenten, druiven en tulpen.

In de oorlog maakten de duitsers een nederzetting pal naast het bedrijf. Hier werd een controlepunt opgericht waar iedereen die in en uit het westland wilde reizen werd gecontroleerd. De enige reden dat het bedrijf en het huis van de familie Vreugdenhil niet werd geconfisceerd door de Duitsers was omdat er geen badkamer in het huis aanwezig was. Leen en de andere kinderen werden in een ouderwetse zinken teil gewassen! Jochem moest net als alle andere volwassen mannen voor de Duitsers in Duitsland gaan werken, om dit te voorkomen dook hij onder. In de oorlog bleef het bedrijf telen, al was dit natuurlijk minder dan normaal.

Na de oorlog zette de familie het bedrijf voort.

Hij was ook één van de eerste die na de oorlog amaryllis ging kweken (1961). Zijn zoon Leen kwam, na vanaf zijn 11e jaar dag in dag uit in de tuin te hebben gewerkt, in 1970 officieel in het bedrijf werken.

Samen met zijn zoon Leen legde hij de basis van het tuinbouwbedrijf. 

Toen hij het stokje definitief doorgaf aan zijn zoon Leen was hij 74 jaar.

Leen werkte hard verder en samen met zijn gezin welke bestond uit 2 zonen en 2 dochters maakte hij een bijzonder bedrijf.

In zijn vaders voetsporen teelden Leen en zijn vrouw Cock sla, tomaten, bonen en amaryllis.

De amaryllisdokter, zoals Leen ook wel genoemd werd, had een passie voor bollen en een gave om de juiste kwaliteit te telen en te herkennen. Iedere bol ging door zijn handen!

Zonen Jochem jr. en Wouter kwamen, na net als vader van kleins af aan in de tuin te hebben gewerkt, ook officieel in het bedrijf. Zodra ze met zijn drieën in het bedrijf werkten, ontstond er een explosieve groei!

De drie-eenheid bleek een perfecte combinatie van denk- en doe-kracht. Met zijn drieën brachten zij het tuinbouwbedrijf tot een ongekend niveau. Ook toen het bedrijf groter en groter werd bleef Leen op volle kracht werken. Het bedrijf groeide van een eenvoudig tuinbouwbedrijf tot een van de grootste handels- en tuinbouwbedrijven van het Westland!
Weer vele jaren later gaf Leen op 68 jarige leeftijd zijn stokje op zijn beurt door aan zijn zoons Jochem en Wouter. (2017)

Inmiddels bestond het tuinbouwbedrijf bijna 80 jaar en liet Leen een prachtig bedrijf achter voor zijn beide zoons om de traditie voort te zetten. Van hieruit ontstonden nieuwe dromen.  
De gebroeders zetten individueel de 80-jarige traditie voort, hun eigen dromen volgend. 
Vanuit de lange en mooie traditie ontstond in de handen van Wouter, GreenDreamz. Hier werkt Wouter vanuit de oude traditie met veel plezier en inzet aan het telen van hoogwaardige kwaliteit planten. Talloze planten worden door hem van baby tot volwassen plant gebracht! Hoewel de aantallen er niet om liegen, behandeld Greendreamz ieder plantje met individuele aandacht. De kwaliteit is en blijft namelijk het allerbelangrijkst!

GreenDreamz kent kent hierin dezelfde credo's als Wouters grootvader en vader voor hem:
- kwaliteit boven alles!
- de klant is koning!
- we doen meer dan men van ons verwacht
- service is vanzelfsprekend!

GreenDreamz is als een gezonde jonge scheut van een oude reuzenplant! Zoals Leen zou stellen: "alles is mogelijk, als je je dromen durft waar te maken".

GreenDreamz is geen 'gewoon' tuinbouwbedrijf. Het is een bedrijf met een missie. Ze maken planten om mensen blij te maken, hun bloemen lokken blijde reacties uit en ze brengen een positieve noot in ieder huishouden. Daarnaast bieden zij de mensen die bij hen werken een stabiele en gezonde werksituatie, ze beschouwen hen als familie! Als laatste maar niet minste doelstelling wenst GreenDreamz mensen te inspireren, hun dromen te volgen.